Сертифікація систем управління

Сертифікація (Оцінка) систем управління

Орган з сертифікації систем управління ДП “ВІННИЦЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ” провадить роботи з сертифікації (оцінки) систем управління з 1995 року та має досвід роботи як з провідними підприємствами України, так і з іноземними замовниками.
Орган з сертифікації систем управління ДП “ВІННИЦЯСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ” акредитований Національним агенством з акредитації України у сфері: 

  • ДСТУ EN ISO 9001:2018 (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT) Системи управління якістю. Вимоги;
  • ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT) Системи управління якістю. Вимоги;
  • ISO 9001:2015 Quality management systems - Reguirements;
  • ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій в харчовому ланцюзі;
  • ISO 22000:2018 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain.

Напрямки сертифікації систем управління якості включають 13 галузей економіки, а сертифікація систем керування безпечністю харчових продуктів здійснюється на підприємствах та установах, які відносяться  до таких категорій харчового ланцюга:
         
-  B Рослинництво;
-  С  Виробництво харчових продуктів;
-  D  Виробництво кормів для тварин; 
-  G  Надання послуг  транспортування та зберігання;
-  I Виробництво упаковки для харчових продуктів та пакувального матеріалу;
-  K Виробництво (біо)хімікатів.

Сфера акредитації постійно розширюється з врахуванням набутого досвіду та потреб замовників.
Окрім того, сфера діяльності ОС СУ охоплює не тільки сферу,  в якій ОС акредитований, а і сферу, в якій ОС професійно компетентний. 
Якщо у сфері акредитації Ви не знайшли вашого напрямку діяльності звертайтесь до нас за роз’ясненнями.
 
Міжнародне офіційне визнання органу з сертифікації систем управління ДП «Вінницястандартметрологія» підтверджує Угода що надає право маркування сертифікатів відповідності міжнародним знаком Міжнародного форуму з акредитації (IAF). 

У сфері сертифікації систем управління якістю орган з сертифікації ДП «Вінницястандартметрологія» займає передові позиції  з сертифікації систему правління за напрямком охорони здоров’я. Багаторічна співпраця з провідними інститутами Академії медичних наук України підтверджує високій рівень наших робіт з сертифікації систем управління у сфері медицини.

Для проведення сертифікації системи управління якістю заявником подаються такі документи:

  1. Заявка на  сертифікацію системи управління якістю 
  2. Опитувальна анкета
  3. Перелік матеріалів, що додаються до матеріалів на сертифікацію  для попереднього оцінювання системи управління якістю

Вартість робіт з сертифікації систем управління визначається на основі норм часу, які враховують положення національного стандарту, гармонізованого з міжнародним, ДСТУ ISO/IEC TS 17023 та IAF MD 5 Порядок оплати визначається Договором, що укладається с Замовником робіт.

 
Для проведення сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів заявником подаються наступні документи:

  1. Заява на проведення сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів 
  2. Опитувальна анкета для попереднього  оцінювання системи управління безпечністю харчових продуктів 
  3. Перелік матеріалів, що додаються до матеріалів на сертифікацію  для попереднього оцінювання системи управління безпечністю харчових продуктів 

Вартість робіт з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів визначається згідно з нормами часу, які визначаються з урахуванням положень міжнародного стандарту ISO/TS 22003. Порядок оплати визначається Договором, що укладається с Замовником робіт.

Довідкова інформація для замовників:
а) Зобов'язання і повноваження Органу із сертифікації та заявника в період дії сертифікатів на системи управління 
б) Витяг з процедури П OC 9.1-01 Умови сертифікації та критерії оцінки систем управління 
в) Витяг з процедури П OC 9.3-01 Порядок проведення первинної  сертифікації систем управління якістю
г) Витяг з процедури П OC 9.3-02 Порядок проведення первинної сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів
д) Витяг з процедури П ОС 9.6-01 Порядок проведення  аудитів щодо підтримування сертифікації систем управління
е) Витяг з процедури П ОС 5.2-01 Управління неупередженістю
ж) Витяг з інструкції  І СЦ 9.6 – 01 Порядок cкасування або призупинення дії сертифікатів, атестатів виробництва та свідоцтв про визнання
и) Реєстр сертифікатів на системи управління якістю щодо відповідності стандарту ДСТУ ІSO 9001 (ІSO 9001), виданих  Органом з сертифікації систем управління ДП "Вінницястандартметрологія"
к) Реєстр сертифікатів на системи управління безпечністю  харчових продуктів щодо відповідності стандарту ДСТУ ISO 22000 (ISO 22000), виданих Органом із сертифікації систем управління ДП "Вінницястандартметрологія"

Спірні питання, скарги  та апеляції розглядаються органом з сертифікації за процедурою з посиланням: П СЦ 9.7-01 
Детальну інформацію про проведення сертифікації  систем управління Ви можете отримати за телефоном: +38 (0432) 27-20-91 або надіславши запит на електронну адресу: sertdept@gmail.com
 

Заявка на сертифікацію системи керування безпечністю харчових продуктів
Читати
Заявка на сертифікацію системи управління якістю
Читати
Угода про умови використання сертифікатів на систему управління якістю
Читати
Сертифікація (оцінка) систем управління
Читати
Опитувальна анкета
Читати
Перелік матеріалів, що додаються до Заявки на сертифікацію, 
для проведення попереднього оцінювання 
системи управління якістю (СУЯ)
Читати
Опитувальна анкета
Читати
Перелік матеріалів, що додаються до Заявки на сертифікацію, 
для проведення попереднього оцінювання 
системи керування безпечністю харчових продуктів (СКБХП)
Читати
Витяг з процедури П ОС 9.6-01 Порядок проведення аудитів 
щодо підтримування сертифікації систем управління
Читати
Витяг з процедури П ОС 5.2 – 01 Управління неупередженістю
Читати
Витяг з процедури П СЦ 9.7-01 Порядок розгляду апеляцій, скарг та спірних питань з оцінювання відповідності (сертифікації)
Читати
Витяг з процедури П ОС 9.3-01 Порядок проведення первинної сертифікації системи управління якістю
Читати
Витяг з процедури П ОС 9.1 – 01 Умови сертифікації та критерії оцінки систем управління
Читати
Витяг з процедури П ОС 9.3-02 Порядок проведення первинної сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів
Читати